“ Eg har så lust på ein iskald spriteboks..!”

Naaam! Foto: ElinF.

 

Eg kjenner denne følesen .. Den kjem av og til, eg brukar ikkje og drikka så mykje brus, men ein iskald boks med sprite på terrassen ivarmen på hytta er godt! Eller Fanta hehe.. Men eg har sakna det I sommar, for me har måtta “spara” litt på dei siste boksane me har igjen etter fjorårets Danmarkstur..L

Og det er nettop på grunn av  det eg vil at dei skal selja det I norge.

Eg synest at det er dumt at me må fergå over til Danmark eller kjøyra til Sverige for å få og tak I desse boksane. Og dessverre er det også snart slutt på Cola og Pepsi max kartongane.

Istedenfor dei billige Colakartongane som dei selde til 99/129 kr kartongen, seld dei no boksane for seg skjølve til ca 23 kr stykke. Det vil seia over 500 kr for ein kartong med Cola. Men ein Ølboks på 0,33 liter som er det same som dei brusboksane, kan du faktisk finna til ein 10/11 kr. Noko som også er dyrt for brus på boks.

Kvifor skal det var slik? Kvifor skal noreg var så mykje dårlegare (og dyrare) en sverige og Danmark? Kvifor kan ikkje me ha det utvalget av brusboksar her i landet??

Når det kjem til øl og cider på boks så er utvalget Ganske stort. (og eg er ikkje i mot det).  Eg synest ivertfall at det burde våre kartongsal på Cola, Fanta og Sprite og til dei prisane så dei selde colakartongane til før.

Fordelar med brus på boks og brus på flasker:

Dei store flaskene (1.5l) er gode til selskaper kvar det skal vera litt fint og drikka brus frå glas og er økonomiske dersom mange skal dela.

Dei små flaskene (0,5l)  er gode dersom me skal på f.eks. Kosetur , biltur eller om du kjøper mat på ei messe,arrangement, loppesal eller ute kafe. Med at du kan at på korken igjen og ikkje søla så mykje.

Brusboksen har den fordelen at han blir fort kald I kjøleskapet og boksen han er laga i gjer at han heller ikkje blir så fort varm. Han er liten passar fint for dei åleine og som ikkje drikk så mykje brus. For oss er ofte ei stor flaske litt mykje på f.eks ein laurdagskveld og brusen blir ikkje oppdrukken. Neste gång me drikk brus (neste helg) er fresen i brusen borte og brusen smaker ikkje godt lenger.

Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *