Teksting av Jærbu på Farmen

Stor oppmerksomhet

Dette med teksting av Frank Tore Aniksdal frå Vigrestad har skapt stor oppmersomhet  på dei sosiale mediar, og kvar eg logger meg på er det lagt fleire linkar frå  innlegg og innlegga har hundrevis av kommentarar.

Og det diskuteres så det koker om tv 2 teksting på jærbuen.

Tekstinga har fått meir oppmerksomhet en f.eks forlovelsen inne i Big Brother huset. (som eg ikkje har sett nokon skriva om på nokon mediar)

Nokon av dei som har sagt meiningane sine høgt er blant anna SP politiker Geir Pollestad og Hagbert sibelius Rør-reime (AKA Tom Weum. )

 

https://www.facebook.com/video.php?v=10152800876896133  (link til video på facebook Geir pollestad)

 

Diskriminering

Det er ikkje rart at folk har latt seg engasjera av denne saka for dette har nok vekka nokon kjensler hjå folk, mange har ledd av dette og reagerar på at han i det heile tatt blir teksta,  mens det  mange reagerar på er ikkje mest at Frank blir teksta , men det dei reagerar på ( i likhet med meg sjølv )er at jærbuen er den einaste inne på farmen som er teksta. Som om at jærsk er den einaste dialekta folk ikkje forstår.. ??  Og er jærsk faktisk så ufortåeligt som mange skal ha det til?

Og kva med oss jærbuar og dei dialektane me ikkje forstår? kan ikkje dei også bli teksta?

Rundt omkring i dette landet er det folk frå alle stader som alle forstår (og ikkje forstår) forskjellige dialektar, Marit Bjørgen blir ikkje teksta, ikkje Anniken Huitfeldt heller, så kvifor teksta berre jærsk? Og er det skal vare framover, at kvar gång ein jærbu er med i eit program eller sit i benken Thomas og Harald så skal han tekstast?

Entan kan dei teksta heile programmet (slik dei gjorde i «Jakten på Kjærligheten») , eller ikkje teksta programma. Det er mi meining.

 

 

Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *