Spre varme og glede er viktigast

«Gleden borna får av tinga har                                       litt å seie kva vaner du gir ungane»

Entan overause i gåver eller ingen gåver..

Kva med ein mellomting?

Julehandelen går over skaftet eit år, neste år skal det sparast til dei grader

Mange kjenner på det at det liksom må var svært dyrt og flott får å glede, men må det verkeleg det?

Noko av overforbruket kan bytast ut med aktiviteter, heimalaga gåver, malte korger med mat,drikke og divarse bruksting, skjeldne funn frå gjenbruk, loppemarked osv.

Gleden borna får av tinga har litt å seie kva vaner du gir ungane

 

 

 

Å forstå meininga med jula

Ta ungane med på julegåve shopping av gåver som skal sendast til utlandet, å handle inn varer til folk som leverer til fattige familier i Noreg. Ungane og ungdommane kan gi året rundt, ting dei er lei av eller klær som er som er for små kan gies til dei som leverer til fattige land. Så vil ungane sjå ting med andre auger vil eg tru.

Eg er heilt for å gi overraskelser, aktivitetar og tid i julepresanger, men verkeleg ikkje ein einaste gåve å opna under treet?

Spare penger og redde miljøet

«Det som er tull er å ein ny mobil, pc eller anna kvart år.»

 

Det hjelper verken miljøet, økonomien, når ein held på slik overforbruk, spara og så over på eit kolossalt overforbruk heila året for for å spara igjen til jul eller ved å sløse med penger på både mat, nye klær og dyre gåver til både deg sjølv og andre ei jul og sitta på sparebluss neste jul.

Det som hjelper for familieøkonomien og som også er bra for miljøet er og leggje om vanane, året rundt . For eg meiner det skal var greit å gi både kvarandre og ungane gåver til jul, også materielle gleder.

For om det er å spara penger som gjelder så er det ikkje alltid at aktiviter som kino, konserter, teater blir så mykje billigare, alt etter kva du bruker på gåver selvfølgeleg, men det er apsolutt verdt å invistera i TID i saman.

Å gi ungdomen bærbar pc eller mobil er ikkje tull. Då dei kan gjæra lekser, læra masse nye ting, ha kontakt med vener eller finna venner.

Det som er tull er å ein ny mobil, pc eller anna kvart år.

Ein anna ting som er tull er når gåver havner i søppla, har du verkeleg ingen glede av gåva, kan du gi den til nokon som har det. Med dei 5mill nordmenn skulle gjort det same forstår ein at det ikkje er bra for miljøet heller.

 

Spre varme og glede

Om både me vaksne og ungane bruker mindre gjennom året kan me med bruka litt penger på glede i jula på til oss sjølv og andre, utan å sløsa.

Ei gåve under treet med hilsen frå ein du ikkje har sett på lenge eller ser kvar dag.

Eg meiner at ei merksemd frå ein viktig person er viktig.  Prisen skal ikkje var viktig, då meininga med jula er ikkje å «bli rik», men å spre varme og glede..

Så er det heller ikkje så farleg å gi nokon noko dei ynskjer seg dersom det vil glede.

Kos deg med julegåve handelen, entan du gjer det på den eine eller andre måten.

Elin

 

Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *