Dei tinga eg saknar – nille

Når eg var lita var det fast å gå innom Nille i storgata på Bryne. Det var om ein hadde ærend, berre kikka eller for ei kald brus.

Sjølv om Nille forsatt eksisterar er det ikkje det sama langer,  Nille er ikkje det det ein gång var. Fyrst var det svært trist når dei flytta frå sentrum og ner til «Jærsenteret» ( i dag M44).  Kjøleskapa med dei kalde brusa forsvant også, det var ikkje kjekt det helle. Derfor var det ekstra stor glede og koma til den eine nillebutikken i Oslo som forsatt selde brus (2016) Me måtte kjøpa brus til heile familien her. Ikkje berre pga. varmen, men sjølvsagt for barndomsminnene si skuld.

Etterkvart blei lekeutvalget mindre og på denne tida var eg forsatt i den alderen, så kontor/tegnesaker utvalet. Seinare forsvant kremer, sminke, hårprodukter o.l. Uvalet er dårligare og prisane høgare og Nille har gått frå å vara ein spanande billige altmogleg-butikk til ein dyrare interiørbutikk med eit lite utval av leker og kontorsaker o.l. Mykje på nille er i dag dyrare en andre butikkar som sel lignande ting.

Det er trist at nille ikkje er det sama lenger, nille var liksom ein billigkjede, men har nå same prisklasse som vanlege interiørbutikker og oppover. Mange har ikkje råd til ¨å handla på nille utan ein kjem over ekstremt gode salg, kampanjer o.l.  Fordi på dagens Nille blir til og med mange vanleg salg/nedsatt pris for dyrt for mange. Det er synd.

Det er mykje fint å finna på nille i dag og eg setter pris på ein tur av og til der eg finn gode kupp, dei ansatte er hyggelige og det er ein koseleg stad, det er ikkje det eingång var, men koseleg med dei tinga som er som før. F.eks kan eg gå innom her å kjøpe dei same godtene eg hadde som lita og valde ut kva som skulle var oppi godteposane i fødselsdagen min.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.