Kontantnekt= nekta å ta imot betaling.

Å nekta å ta i mot kontanter er å nekte å ta i mot eit tvunget betalingsmiddel altså ein nekter å ta i mot betaling.

Ein har ikkje lov å nekte å ta i mot kontanter. Du kan også risikere høge bøter har bedriftane råd til dette?

Er du av den moderne typen som har den nyaste smarttelefone, vippser og drar kortet og ikkje forstår problemene mange har?

Fleire enn du trur eiger ikkje smarttelefon engång av ulike grunnar og dårleg råd kan være grunn og ein anna grunn er at mange ikkje får til å bruka ein smarttelefon og alle ulike appane til alle dei ulike oppgåvene. Har ein fyrst lært det blir alt oppdatert og fornya til ein kvar tid og det blir vanskeleg å setje seg inn i folk med fysisk eller psykisk sjukdom eller tilstander, eldre, utviklingshemmede kan ha problemer med teknologien, men også mange friske, oppegående og høgt utdanna mennesker kan problemer med på dette området.

Det kan være mange grunner til at folk ynskjer å betale kontanter. Mange av oss ynskjer ikkje å betale små beløp med kort, ein har ikkje andre betalingsmoglegheiter, nokon har problemer med andre betalingsmetoder, men ein av grunnane er retten til å velge og friheten kontantane gir oss.

Nekter du kontanter nekter du å ta i mot betaling. Mange klager f.eks. på svinn og sniking på bussen og at det sjølvsagt kan gå utover økonomien til ein bedrift, men har bedriften råd til å miste kunder og derfor i verste fall måtte selge ut mat til svært lågare prisar eller at mat/ varer ikkje blir solgt då kundene uteblir? Eller har butikkane råd til dei store bøtene dei risikerer? Alt dette fordi dei nekter kontanter..

Dei snakkar om at dei ynskjer at endå fleire skal bruka den kollektive transporten, men mange ynskjer ikkje dette når dei ikkje tar kontanter og då er fridomen større med bilen. Om det ikkje kan være fritt val korleis me skal betale, får det berre vara meiner mange.

Nekter du eller det blir store problemer med kontanter i ein butikk, buss eller kafe gjer du det vanskeleg for mange potensielt viktige kunder som kanskje ikkje vil koma igjen og du må tenka på om du som bedrift har råd til dette. Samstundes må politikarane våre tenke på om det er slik dei får fleire til å bruke den kollektive transporten.

Kontanter er tvunget betalingsmiddel ikkje berre gyldig betalingsmiddel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.