Alternativ til dyre kafear

Ein drøs i godt lag er noko dei fleste av oss set pris på. I dag er det dessverre mange mennesker som ikkje har råd til å unna seg ein matbete og kopp kaffi på kafè om det er på kjøpesenteret eller i byen er mesteparten av kafear flotte dyre stader med fin mat som jo gjer at er endå fleire som ikkje har råd.

i tillegg til at fleire ikkje har råd til å gå ut på ein fin stad å ta seg ein kaffikopp, er denne dyre og ofte litt småjålete maten ikkje å foretrekke for alle i kvardagen. Heilt alminneleg kaffè som serverer den enkle kvardagsmaten ser me nestan ikkje lengre ennå det er mange som har lyst på dette i kvardagen, då drøsen og det sosiale er det viktigaste og ikkje «nytrukket selskapskaffe» til ein skyhøg pris.

Etter mi meining burde samfunnet vårt burde det vore nokon alternativ til desse dyre stadene som gjer at fleire kan koma seg ut i sosiale samvær uten at det skal kosta skjorta.

Her er nokon forslag:

Matområder.

Matområder er noko alle parker , byar og kjøpesentre burde ha. Eit område med benker, bord og stolar der ein kan nyta medbrakt mat eller berre slå seg ned og drøsa med vener utan noko form for kjøpeplikt. Somme på kjøpesenter har også diskar med vask, tørkepapir ol. kor ein sjølvbjent kan kjøpe seg te, kaffi frå kaffimaskin og evt. av og til bakevarer som boller og vaffel ol. til ein billeg penge.

Ein kunne hatt betaling for kontant på ei fastlåst børse og evt. Vipps. Ein er nødt til å tilby kontanbetaling då dette er tvunget betalingsmiddel og med tanke på eldre og alle dei andre som av ulike grunner ikkje har smarttelefon eller ikkje er så teknologiske skal alle ha moglegheit til å kjøpe mat og kaffi her dersom det finnes på matområdet, men innendørs matområdet skal være ein stad utan kjøpeplikt slik at kjøpesenterets kunder har ein fine plass og slappa av mellom shoppinga.

Kafe med enkel servering:

Vanleg traktekaffe, kapsel kaffe og te og/ eller instant pulverpåsar/boksar ( lignande dei har på utenlandsk dagligvare eller lignande Nescafé sine 😁) Dei kunne hatt langpanne kaker og istadenfor rekesmørbrød og smørbrød med ein masse flott / dyrt tilbehør som mange kaster, kan ein servera smørbrød med ost og skinke, crab stick, fiskepudding++ med enkel grønn salat.

Dei kunne solgt frukt og salat i laus vekt med brød til og vannmugger.

Det er mykje mat som er enkel, god og ikkje minst billigare å lage.

Coffee corner i Klepp sentrum
Meir enn ei skjeva i Bryne sentrum

Rabatt for kunder / medlemmer :

Mange kjøpesentre har diverse medlemsrabatter, men av og til er det berre på app og gjelder ikkje alle. Det er også berre tilbud på enkelte ting nå og då.

Dersom ein hadde hatt ein viss prosent rabatt på kafeane for kunder på senteret og ordnet dette med eit medlemskort istedenfor app kunne fleire nytta seg av dette. Eit gratis kort for kunder på senteret.

Sitteplasser på senteret :

Dersom senteret hadde hatt fleire gode sitteplasser med mjuke stolar og benker evt. også bord kan folk kjøpa mat, bakverk og kaffe på kiosk eller matbutikk på senteret og setta seg ner med bekjente og drøsa på diverse koselege sitjeplasser rundt på senteret.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.